iMRS PRIME

iMRS Prime 0.PNG

MPC gcv verzorgt  reeds meer dan 15 jaar het advies , de begeleiding ,de verkoop en de service na verkoop van de magnetische resonantie stimuatie  MRS 2000 en iMRS. 
 

Na voortdurend onderzoek biedt  de firma Swiss Bionic Solutions nu de nieuwe iMRS prime  die heel wat meer te bieden heeft – vooral in deze corona tijd .De iMRS prime zal in de toekomst  de iMRS  vervangen.
 

De bestaande Omnium 1  versie blijft uiteraard ongewijzigd en wordt steeds verder aangeboden als de compacte draagbare versie van iMRS, maar zonder metingen ( geen vingersensor, geen biofeedback  en ook geen vooraf geprogrammeerde instellingen).

Al deze systemen ( iMRS prime, iMRS en Omnium 1) zijn PEMF systemen ( pulserende electromagnetische velden). 

Wij kiezen voor de Swiss Bionic Solution systemen omwille van:

 • eenvoudig in gebruik ,

 • holistische benadering,

 • specifieke vorm van pulserende magnetische velden,

 • interactieve biofeedback  die het magnetische veld aanpast aan de gezondheidstoestand van de gebruiker gedurende de sessie.

 • garantie

 • veel functies

 • specifieke en doeltreffende applicatoren

 • voortdurend  onderzoek naar optimalisatie en nieuwe toepassingen in funtie van PEMF
   

Meerwaarde van de  iMRS prime:

 • Meer uitgebreide bio-feedback met grafieken HRV ( hartritme variatie), HR (hartritme) en SpO2  ( zuurstofsaturatie ). SpO2 meting,uitgedrukt in procenten is vooral interessant in deze corona tijden. 

 • Combinatie van PEMF magnetische velden en “ver infrarood “ warmte (= het onzichtbare spectrum van infra-rood) : hybride toepassing van de nieuwe grote mat 

 • Speciaal programma  voor onderzoekers en wetenschappers waarbij men frequenties, signaalvormen,hogere intensiteiten zelf kan instellen

 • De spot ( in plaats van de staaf zoals bij de iMRS) , net zoals bij de Omnium:  (Helmholz effect- zie verder)

 • Twee applicatoren (toebehoren: grote mat, kleine mat en spot ,dus voor twee personen) terzelfdertijd gebruiken met alle faciliteiten van instellingen en elk tot op maximum  intensiteit  via een split mode software.

 • Meer combinaties van iMRS prime pakketten : 5 niveau’s : zie verder
   

Deze combinaties maken van de iMRS prime één van de meest geavanceerde PEMF systemen met een totaal ander niveau van beleving, ontspanning, stress beheersing , algemene gezondheid. Vooral de iMRS prime Hybrid SET is eigenlijk het paradepaardje en zorgt voor een compleet systeem.

 

Samenstelling van de iMRS prime:

Het stuurtoestel: de unit

iMRS Prime 1.PNG
iMRS Prime 2.PNG

Deze unit stuurt alles aan, het heeft een 10.2 inch ( 26 cm) touch screen waarmee men alle functies kan instellen, heel stevige geborstelde aluminium behuizing op een geborstelde aluminium voet. Bijkomende software of upgradings worden via de USB ingang ( stick) opgeladen. Het scherm met aanraaktoetsen is zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk opgesteld voor de gebruiker .

V
anuit het stuurtoestel is er enkel één verbindingskabel voorzien naar de connectorbox die dan alle applicatoren en accesoires concentreert.. Dit is een grote vereenvoudiging ter hoogte van het stuurtoestel. Verder zijn nog volgende inputs voorzien in het stuurtoestel:

• Aansluiting hoofdtelefoon

• Twee inputs USB

• Interne luidspreker

 

Aansluitdoos ( connector box)

 

Op deze geborstelde aluminium aansluitdoos worden alle applicatoren en accesoires aangesloten om op deze manier alle bekabeling naar het stuurtoestel te vermijden. Er is dus maar één kabel tussen de connector box en het stuurtoestel. Deze aansluitdoos bevat een microprocessor en twee digital-analoog omzetters die alle ingangen en uitgangen aanstuurt volgens het gekozen programma op de
stuurtoestel. Hiermee kan men ook verschillende programma’s terzelfdertijd laten verlopen.

iMRS Prime 3.PNG

Volgende inputs/outputs zijn voorzien:

• 6 poorten voor applicatoren ( grote mat, kleine mat , spot)
• 2 USB poorten voor de Exagon “bril “ met licht en muziek ( hersen activiteit)
• Twee poorten voor de Exagon vingersensor ( HR, HRV, SpO2)

De grote mat : voor het ganse lichaam
De grote mat bevat 6 koperen spoelen ( 3 paar) die ervoor zorgen dat de intensiteit
van het magnetische veld aan het voeteinde sterker is dan het hoofdeinde.

iMRS Prime 4.PNG

Er is ook een led lampje ingebouwd in zijkant van de mat die van kleur verandert (van groen naar blauw en terug naar groen) om de twee minuten ( wisseling van de polariteit van het magnetische veld). Men ziet steeds of alles goed funtioneert . Als er foutmelding is, dan licht het led lampje rood op. De mat kan opgevouwen worden in drie delen. De mat is zeer goed afwasbaar en kan uiteraard ook gedesinfecteerd worden.

Als men op de mat ligt, dan ontvangt het ganse lichaam de pulserende magnetische velden in de vorm van een zaagtand die iedere cel simultaan activeert. Hierbij worden ook aardgerelateerde frequenties( op basis van het tijdstip van de dag) toegepast o.a. de Shuman resonantie frequentie. Dit wordt gestuurd door de orgaanklok. Het gebruik van de grote mat is essentieel en nuttig bij verbetering van de gezondheid, preventie en welzijn. Door het beïnvloeden van alle cellen zijn deze mat sessies heel nuttig voor een groot gamma van gezondheidsklachten, bloedcirculatie, microcirculatie( vasomotie), slaapproblemen, metabolisme, zuurstofvoorzieningen, slaapproblemen,…

 

De kleine mat: het kussen

Het kussen heeft 2 koperen spoelen die via het stuurtoestel een rechthoekvormig magnetisch veld opwekken. Hiermee kan men pijn behanddelen op een bepaalde oppervlakte van het lichaam. Het kussen heeft eveneens de led lamp die aangeeft als werking goed is ( groen) of als er een foutmelding is ( rood).

iMRS Prime 5.PNG
iMRS Prime 6.PNG

Het kussen is zeker nuttig voor rug, maar ook voor de borststreek, buikstreek. Het kussen is ook nuttig voor het behandelen van stress en spanningen in de schouders en rug, tendinitis,bursitis, arthrose, arthritis in de gewrichten, spierpijnen , herstellen van botbreuken en het ondersteunen van vele organen van het lichaam.

 

De spot:

 

De spot heeft twee koperen spoelen , één per zijde, gekoppeld met een platte kabel.De spot maakt ook gebruik van een rechthoekige vorm van het magnetische veld net zoals bij het kussen.

iMRS Prime 7.PNG
iMRS Prime 8.PNG

Hiermee kan men de energie richten op kleinere pijngebieden (pijnpunten) . Men kan ook één deel gebruiken voor bv sinus, kaak, …Maar men kan ook beide flappen gebruiken voor bv knie, elleboog, voet,…Dan worden de spoelen tegenover elkaar geplaatst en creëren ze het Helmholtz effect, een homogeen magnetisch veld, dat het effect van het PEMF veld verdubbelt in die toepassing. Deze methoden is heel nuttig voor chronische pijnen. Het herstellen van botbreuken zal sneller gebeuren dan normal. Met de spot kan men hogere intensiteiten toepassen.

 

De Exagon sensor: vingersensor

 

Bio-feedback Deze sensor zorgt voor de bio-feedback : dit is een zeer belangrijk gegeven om de effectiviteit van de iMRS prime veel te verhogen.

 

Deze sensor meet het hartritme (HR) , de hartritme variatie ( HRV : variërende tijden tussen de verschillende hartslagen) en ook de SpO2 ( zuurstofsaturatie : hoeveelheid zuurstof in het bloed in %).
HRV stuurt de intensiteit van PEMF aan gedurende de sessie. Bij de iMRS prime is deze veel omvattender dan bij de iMRS. Dit gebeurt allemaal automatisch.

iMRS Prime 9.PNG

Alle info wordt continue getoond op het scherm ( grafische voorstelling) . Alle info wordt gedurende ongeveer één jaar opgeslagen in een intern geheugen van het stuurapparaat en kan nadien worden geëvalueerd door het software programma Kubios ( wereldwijd bekend voor HRV analyses in vele wetenschappelijke onderzoeken). Dit laat toe om de evolutie van de gezondheidstoestand van de gebruiker te volgen en ook om de resultaten van de gebruikte instellingen te beoordelen. Via de HRV kan men niet alleen heel goed het stressniveau beoordelen maar ook hoe het lichaam hierop reageert. Het biedt ook de mogelijkheid om de werking van het autonoom zenuwstelsel te beoordelen – belangrijk voor de invloeden op de algemene gezondheid en levenskwaliteit. De bio-feedback is een lus-feedback: als bv. het stressniveau stijgt,gedetecteerd door het autonome zenuwstelsel ,dan zal via de HRV data de iMRS prime aangestuurd worden en daalt de intensiteit van het veld, en omgekeerd ook..

 

Via HRV kan men ook de invloeden op uw lichaam na bv. meditatie, yogaoefeningen, ademhalingsoefeningen op het ogenblik zelf vaststellen.

 

Het is een eerste aanduiding van het lichaam op fysieke en psychologische stimuli en het werkt in op de twee delen van het autonome zenuwstelsel: het sympatische zenuwstelsel ( verantwoordelijk voor de vecht-,vlucht- en overlevevingsreactie) en het parasympatische system ( genezing en regeneratie) Het is de bedoeling om na lang iMRS gebruik de HRV ten slotte te verbeteren., Dit heeft een preventieve werking en biedt ondersteuning aan het lichaam om zichzelf beter en beter te herstellen.

 

Zuurstofsaturatie meting: SpO2

 

Met dezelfde vingersensor meet men het zuurstofgehalte in het bloed. Dit detecteert een kleurverandering van het bloed. Deze kleurindicatie is een maat voor het zuurstofgehalte. Het zuurstofpercentage is normal gezien tussen 95 % en maximum 100 %. ( niet-zuurstofrijk versus zuurstofrijk hemoglobine). Resultaten van metingen beneden deze zone zijn een indikatie voor ademhalingsproblemen, cardiovasculaire problemen of bloedarmoede . Te weinig zuurstof in de weefsels kan ernstige cel beschadiging veroorzaken.

 

Het is zo dat de iMRS prime niet alleen de bloedcirculatie verbetert maar ook de zuurstofopname in het bloed via de longen en de celmembranen. Men kan vaststellen dat het zuurstofgehalte stijgt gedurende een sessie op de mat . Op deze manier kan men ook zien hoeveel keer het gewenst is om de mat te gebruiken om de SpO2 niveau iets te laten stijgen.
De vingersensor Exagon sense brengt , bovenop de positieve effecten van de verbeterde bloedcirculatie nog heel wat andere voordelen mee: het gaat verder dan het feit dat het autonoom zenuwstelsel heel veel fysiologische functies in het lichaam controleert en dat het de reactie op het stress niveau aanstuurt. Het is een ganse biofeedback lus die wordt in kaart gebracht. ( van meting + versturen van de meetsignalen en de correcties in het magnetische veld die ervoor zorgen dat de gezondheidstoestand in positieve zin beïnvloedt wordt)

 

Exagon Brain:

 

Geluids en lichtsysteem iMRS prime: brain wave entrainment

 

Deze wordt aangesloten op de aansluitdoos en bevat oor sets, een lichtbril en een ingebouwd muziekprogramma Dit is een zeer goede aanvulling om stress te verhinderen, om emotioneel evenwicht te verbeteren en ook om een diepere ontspanning op te wekken . Het bevordert het welbehagen van de gebruiker.

iMRS Prime 10.PNG
iMRS Prime 11.PNG

De Exagon brain heeft een snelle werking op bv relaxeren ( stress heeft een belangrijk impact op vele aandoeningen. De vingerssensor, bio feedback, werkt eerder op een iets langere termijn. Geluid en licht therapie wordt al lang gebruikt om stress-vrije en meditatie toestanden op te roepen wat het leerproces en het studeren, het oplossen van problemen en ook om de creativiteit significant bevorderen. Het is niet enkel efficient bij relaxatie en stress , maar het heeft ook een positief effect bij onderzoek bij ratten in verband met Alzheimer : het stimuleert de immuuncellen in hersenen die de defecte herseneiwitten opruimen. Dit wordt nu getest bij mensen.

Er zijn vier types therapie die men liefst gelijktijdig gebruikt: hersentraining

• Een flikkerende lichttherapie: dit ondersteunt de Alpha, Beta, Theta , Delta en Gamma golven van onze hersenen

• Tonen ( laagfrequente geluiden): dit is ook een bekende vorm van hersentraining ,gebruikt in relaxatie,meditatie en leerprocessen.
• Muziek therapie: het programma voorziet zelf in aangepaste muziek. Het is ook mogelijk om zelf uw muziek te downloaden in het systeem.

• Lichttherapie: ieder kleur heeft zijn eigen effect: bv rood is energie gevend, vitaliteit ( niet stress gevoelige personen, agressieve personen , Groen is ophelderend, optimisme en een beetje energiegevend en blauw is evenwicht zoeken. Men kan ook een eigen kleur “mixen” waarbij men zich goed voelt.

 

Bij personen met epilepsie gebruikt men best geen kleurentherapie. In dit geval is het raadzaam om een arts te raadplegen. Bij het gebruik van het systeem sluit men steeds de ogen. Men kan een ganse kleurenwaaier zien die kan veranderen gedurende de sessie.


Aankopen iMRS prime: 5 systemen afhankelijk van de mogelijkheden.
 

De iMRS prime Basic:

 

Unit + grote mat PEMF + aansluitdoos + kleine mat (kussen) + maximum intensiteit + tijdsinstelling van 1 tot 60 minuten.

 

De IMRS prime advanced

 

iMRS basic + spot iMRS

 

Prime Expert iMRS

 

prime advanced + iGUIDE + split mode software .


iGUIDE : vooraf geprogrammeerde instellingen van tijd en intensiteiten voor alle applicatoren voor honderden aandoeningen- gebaseerd op jarenlange ervaringen . Interessant voor therapeuten en ook voor thuisgebruik

 

De split mode software : Hiermee kan men twee applicatoren terzelfdertijd gebruiken. Het scherm wordt in twee verdeeld en men kan alles volgen per applicator . De twee applicatoren werken volledig autonoom als twee volwaardige systemen, dus o.a. mogelijks beiden op maximum intensiteit. Men kan bv twee grote matten gebruiken bij twee personen met elk een sensor en met verschillende instellingen, ofwel twee spots bij twee personen ofwel een grote mat en een spot bij één persoon,…

 

iMRS prime Hybrid

iMRS prime Expert maar met een nieuw type grote mat: PEMF in combinatie met ver infra-rood warmte ( onzichtbaar infra-rood spectrum) via een tweede dunne mat bestaande uit koolstofvezels. Alles zit in één behuizing vervat. Deze combinatie geeft een grote meerwaarde aan de PEMF omdat ver infra-rood ook een heel positieve invloed heeft op de celwerking . Deze combinatie met de vingersensor en de lichttherapie ( hybrid SET versie) zorgt voor een uitstekend resultaat die alle resultaten tot nu toe overtreft. Dit alles bevordert het wellnessgevoel + pijnbestrijding en algemeen welbehagen + preventie en ondersteuning van aandoeningen.

 

iMRS prime trial

 

iMRS prime Expert of Hybrid uitgebreid met een speciale software die ervoor zorgt dat onderzoekers en wetenschappers zelf studies en onderzoeken kunnen uitvoeren door verschillende soorten en vormen van signalen te gebruiken of zelf samen te stellen. Dit kan bv. het onderwerp zijn voor verder onderzoek naar de evolutie van HRV. Men kan ook de sterkte van het magnetische veld verhogen tot
999 microtesla : veel hoger dus dan huishoudelijk gebruik maar ook wel een stuk lager dan andere PEMF systemen. Het systeem blijft uiteraard steeds veilig in gebruik.

 

ter info:

Alle systemen iMRS prime ( uitgenomen de trial versie) , gebruiken de zaagtand vorm voor de grote mat en een rechthoekvorm voor kussen en spot. Voor de grote mat worden de frequenties aangepast aan het tijdstip van de dag; dwz. aan het circadiane ritme van het lichaam .Deze “orgaanklok” maakt gebruik van de traditionele Chinese geneeskunde en van de verschillende hersengolven op verschillende tijdstippen van de dag (alpha, beta, theta, delta hersengolven).

 

Men kan alle versies upgraden naar de SET versies : dus met de Exagon Biofeedback vingersensor en de Exagon Brainwave entrainment ( kleur- klank en muziek).

 

Verschilpunten bij vroeger ( iMRS)

 

iMRS prime basic: te vergelijken met de wellfit iMRS maar met intensiteit tot 400 en per minuut instelbaar

 

Er is nu de “spot” in plaats van de staaf.

 

Supplementair mogelijk om de hybrid mat aan te schaffen ( PEMF magnetische velden en “ver infra-rood warmte).

 

Continue weergave van zuurstofgehalte in het bloed in % :SpO2

 

Continue weergave van HR, HRV en SpO2 in cijfers en in grafiek.


Prijzen: Begint van 2646.22 euro excl btw ( 3149 euro incl btw) tot het meest uitgebreide system 5654.62 euro excl btw( 6729 euro incl btw)

Video's